Holmsbu Billedgalleri
Henrik Sørensens samlinger

Galleriet og Holmsbumalerne

Maler på stranden - thumbnailFra 1963 til 1973 ble Holmsbu Billedgalleri bygget til minne om Holmsbumalerne Oluf Wold Torne, Thorvald Erichsen og Henrik Sørensen.

Selve bygget ble reist av folk fra Holmsbu under ledelse av Elias Eliassen (1902-1991). Bygningen er oppført i mur og forblendet med store stener av Hurumgranitt som er funnet i ura på stedet. Bjart Mohr var arkitekten bak bygget som i 1979 ble tildelt landets fremste utmerkelse for god arkitektur: Houens Fonds diplom.

Galleriet ble gitt som en gave fra Sven Oluf Sørensen, sønn av Henrik Sørensen. Han er fortsatt styreleder i stiftelsen Holmsbu Billedgalleri, Henrik Sørensens samlinger.

NYHET! Se video med Sven Oluf Sørensen som forteller litt om hvordan vårt fantastiske galleri ble til. Klikk her for å se filmen!

hstoneveli
hstrollura
Galleriettoppbilde300px
hovedsalen
SOS på veien til galleriet
Over: Hovedsalen i Holmsbu Billedgalleri

Veien til galleriet

hurumkartthumbnailHolmsbu Billedgalleri ligger vakkert til i Støa, mellom Holmsbu og Rødtangen i Hurum kommune. Klikk her for nærmere beskrivelse av hvordan du finner frem til galleriet.

Ta kontakt

contactHolmsbu Billedgalleri er tilgjengelig for publikum både gjennom organiserte gruppeturer og enkeltbesøk. Ta kontakt med oss på 32 79 35 48 så skal vi fortelle deg mer.

facebook